"Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud." / Móricz Zsigmond /

BemutatkozásVirág Andreának hívnak, 1978. április 19-én születtem. Jelenleg Tóalmáson lakunk, van egy 3 éves kisfiam. Konduktor - tanító a szakmám. Főiskolai diplomámat a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetében szereztem meg 2000-ben. Én még azon szerencsések közé tartozhattam, akiket személyesen dr. Hári Mária is tanított, aki közvetlenül dr. Pető András professzortól tanult és a rendszer továbbfejlesztője volt.

A képzés ideje alatt folyamatos szakmai gyakorlaton vettem részt, melynek során a Korai Fejlesztés, a Gyermekambulancia, a Mamás Csoport és a Felnőtt Ambulancia speciális területeit is sikerült megismernem.

Diplomám megszerzése után 2000-től az Intézet dolgozója lettem. Először a szakszolgálat keretein belül az ún. Utógondozó Csoportban dolgoztam, mint csoportvezető. Itt 3-18 év közötti, a már elbocsátott, de fejlesztést igénylő mozgássérült gyermekek komplex konduktív fejlesztését végeztem. Két csoportom volt,mely lehetővé tette,hogy a különböző életkorú mozgássérült gyermekek sajátosságainak megfelelő programot készítsek,és ezáltal biztosítsam számukra a fejlődést.

Feladataim közé tartozott még az óvodák és az iskolák látogatása, mely az ottani pedagógusok munkáját könnyítette meg azáltal, hogy szakmai tanácsokkal láttam el a gyermekre vonatkozóan őket, és felhívtam a figyelmet az esetlegesen felmerülő problémákra. Folyamatos kapcsolatot tartottam ortopéd orvosokkal, szemészekkel, cipészekkel és neurológusokkal, ami a gyermek fejlődése és fejlesztése szempontjából nagyon fontosnak bizonyult. 2005/2006-os tanévben átkerültem egy bentlakásos óvodás csoportba, ahol a szülésig dolgoztam. Megfelelően felépített napirend segítségével zajlott a komplex fejlesztés.

Feladatom volt még itt az életvitel program vezetése és a különféle vizuális technikák és eszközök megismertetése differenciált módon a mozgássérült gyermekek számára. A foglalkozások alkalmával fontos szerepet kap az éneklés, mondókázás, melyeket megfelelő ritmusban végzett intendálással / számolással kapcsolunk össze. Ebben nagy hasznomra volt a zenei előképzettségem.

A Pető Intézetben eltöltött éveim alatt, és a képzés ideje alatt sikerült megismernem és elsajátítanom a felnőtt képzés speciális területére vonatkozó szakmai tudást is. Az évek folyamán lehetőségem volt külföldi munkákra. Itt sikeresen elsajátítottam a szakmai nyelvet, így a külföldi gyermekek fejlesztésében is részt tudtam vállalni.

A módszerben alkalmazott feladatok kedvezően hatnak a különféle tartási rendellenességben szenvedőknek, és gerincproblémákkal küzdőknek is.

Várom mindazok jelentkezését, akik mozgásproblémákkal küzdenek, hasznos mozgásra vágynak, szeretnék gyermekük képességeit komplexen fejleszteni, vagy csak felfrissülést, kikapcsolódást szeretnének a mindennapokban!


Keressenek bizalommal!